Kicken Ericson _ Karin Berglund /// foto _ textilkonst

Lika men olika

Det är med stor glädje som Nääs Konsthantverk hälsar Karin Berglund och Kicken Ericson till galleriet. De gör helt olika bilder men har ändå alltid i sitt förhållningssätt till sina konstnärskap känt ett släktskap med varandra.

Karin Berglund, fotograf och författare, är bosatt i Mölndal. Hon är mest känd som en av Sveriges främsta trädgårdsförfattare och med ett förflutet som reporter på Dagens Nyheter. Karin Berglunds motiv är ofta hämtade från naturen och hon bearbetar bilderna med ålderdomliga kopieringstekniker som "gummitryck" och fotogravyrer. Metoderna är tidskrävande och varje bild är unik och kan liknas vid grafiska blad.

Kicken Ericson är textilkonstnär och bosatt i Mörbylånga på Öland. Hon har en lång erfarenhet som textilkonstnär efter att avslutat sina studier på Konstfack i Stockholm 1971. Kicken Ericson har genom åren haft ett stort antal offentliga utsmyckningar och utställningar. Kicken säger själv att naturen är en stor källa till inspiration. Hennes känsliga broderier har en abstrakt ton med en spröd och finstämd känsla från naturen.


Vernissagekort (pdf 52kB)Vernissage
Lördag 10 september kl 12:00

Utställningen pågår
10 september - 9 oktober 2016« Tillbaka  Bild: Kicken Ericson

Bild: Karin Berglund

Bild: Karin Berglund

Bild: Karin Berglund