Anna Tegeström Wolgers /// textil

När alla lagt sig.

"Jag tänker att den här utställningen utspelar sig på natten när alla lagt sig, strax innan klockan tolv. Att det är tyst och stilla och att rummet är insvept i ett mjukt dunkel. Bara jag är vaken med mina egna drömmar om allt som har varit och om allt som ska bli."

Det är med stolthet Nääs Konsthantverk presenterar Anna T Wolgers välkommen till att ställa i Nääs Galleri. Anna T Wolgers arbetar i en rad olika material bland annat som skulptör men är kanske mest känd inom det textila fältet. Anna T Wolgers är verksam som konstnär sedan slutet av 80-talet och har under åren haft ett flertal offentliga utsmyckningsuppdrag och utställningar. Anna T Wolgers arbetar också som projektledare i olika sammanhang samt varit lärare på Konstfack och sedan 2014 är hon professor i textilkonst på HDK i Göteborg.

I utställningen på Nääs har Anna T Wolgers arbetat med svart organza, ett extremt tunt, lätt och nästan transparant textilt material på temat ”övergångar” eller ”passager”. Då med betydelsen att man måste lämna något för att erövra något nytt. Temat är uråldrigt och går igen i livscykler, i trosuppfattningar, ekologiska förlopp och i människans utveckling. I utställningen återvänder hon också till frågeställningar och material som förkommit tidigare i hennes arbeten, exempelvis det skotskrutiga. Ett gediget och bussigt mönster som bär på en idé om geografisk och social tillhörighet.


Vernissagekort (pdf 35kB)


CV (pdf 109kB)Vernissage
Lördag 15 oktober kl 12:00

Utställningen pågår
15 oktober - 13 november 2016« Tillbaka  Bild: Anna Tegeström Wolgers

Bild: Anna Tegeström Wolgers